Om oss

Välkommen till Bageri Baka!

I juni öppnar vi äntligen ett nytt stenugnsbageri i Västra hamnen i Malmö! Vi bakar långjästa bullar, surdegsbröd och erbjuder matiga lunchmackor och konferensfika.

Vi vill satsa på Malmö och samarbeta med lokala producenter. Till exempel är alla våra tallrikar och koppar gjorda av den lokala keramikern Martina Christerson och vårt kaffe är skapat av teamet på Solde Kafferosteri. Vi vill arbeta hållbart och arbetar mot att kunna odla våra egna grönsaker bland odlingslotterna ute i Bulltofta. Vet du någon lokal producent som vill arbeta med oss får du gärna höra av dig.

I vårt mysiga bageri bakar vi med passion och omsorg för att skapa bröd och bakverk som både smakar och känns speciella.

Välkomna till Masttorget i Västra Hamnen i Malmö!

Vi på Bageri Baka tycker att det är viktigt att vara transparenta och ärliga i vårt hantverk. Det är därför ett medvetet val att du ser in till vår produktionsyta när du kommer till oss, eftersom vi är stolta över att det vi gör skapas från grunden och utan onödiga tillsatser. Vår vision är att du ska kunna både se och smaka skillnaden på våra hantverksbakade bullar och bröd, jämfört med det du kan handla i affären.

Vi stänger tidigare då vi vill se till att alla våra anställda kan träffas utan att behöva komma in på kvällen eller helgen. På måndagar erbjuder vi dessutom ett lite mindre sortiment av bröd, då vi vill att våra anställda ska kunna ha en härlig helg, varje helg! Det går alltid att maila oss på hej@bageribaka.se om du vill beställa ett surdegsbröd till ett event eller konferens. Även till måndagar.

Många av våra produkter är bakade på glutenfria ingredienser. Även om vi arbetar så försiktigt vi kan, med en egen däckugn och degblandare avsedd till dessa, så garanterar vi aldrig att våra produkter är helt glutenfria. Om du vill veta mer om våra “glutenfria” produkter får du gärna skicka ett mail till oss på hej@bageribaka.se

Vi älskar era fyrbenta vänner och välkomnar er till oss! Tänk bara på att hålla din kompis kopplad, se till att hen håller en respektabel volym och ta hänsyn till andra gäster som eventuellt är allergiska.

Vi kan baka tårtor med glutenfria ingredienser på beställning. Även om vi arbetar så försiktigt vi kan, med en egen däckugn och degblandare avsedd för dessa, så garanterar vi aldrig att våra produkter är helt glutenfria.

Vi använder oss av en arabicaböna från Catanduva i Brasilien, som rostats av Solde Kafferosteri som ligger ute i Östra Hamnen i Malmö. Bönan är fyllig med toner av choklad, karamell och paranöt.

Vi kan baka veganska tårtor och bakelser på beställning. I vårt dagliga special-sortiment har vi valt att baka med glutenfria ingredienser, snarare än att fokusera på att göra veganskt. Dessutom tycker vi att Bageri Leve redan bakar veganska godsaker med bravur och hänvisar er gärna till dom om ni vill vara säkra på att hitta det ni söker för er spontana fikastund!