Om oss

Välkommen till Bageri Baka!

I juni öppnade vi äntligen ett nytt stenugnsbageri i Västra hamnen i Malmö! Vi bakar långjästa bullar, surdegsbröd och erbjuder matiga lunchmackor och konferensfika.

Vi vill satsa på Malmö och samarbeta med lokala producenter. Till exempel är alla våra tallrikar och koppar gjorda av den lokala keramikern Martina Christerson och vårt kaffe är skapat av teamet på Solde Kafferosteri.  Vet du någon lokal producent som vill arbeta med oss får du gärna höra av dig.

I vårt mysiga bageri bakar vi med passion och omsorg för att skapa bröd och bakverk som både smakar och känns speciella.

Välkomna till Masttorget i Västra Hamnen i Malmö!

Vi på Bageri Baka tycker att det är viktigt att vara transparenta och ärliga i vårt hantverk. Det är därför ett medvetet val att du ser in till vår produktionsyta när du kommer till oss, eftersom vi är stolta över att det vi gör skapas från grunden och utan onödiga tillsatser. Vår vision är att du ska kunna både se och smaka skillnaden på våra hantverksbakade bullar och bröd, jämfört med det du kan handla i affären.

Vi stänger tidigare då vi vill se till att alla våra anställda kan träffas utan att behöva komma in på kvällen eller helgen. På måndagar erbjuder vi dessutom ett lite mindre sortiment av bröd, då vi vill att våra anställda ska kunna ha en härlig helg, varje helg! Det går alltid att maila oss på hej@bageribaka.se om du vill beställa ett surdegsbröd till ett event eller konferens. Även till måndagar.

Många av våra produkter är bakade på glutenfria ingredienser. Även om vi arbetar så försiktigt vi kan, med en egen däckugn avsedd till dessa, så garanterar vi aldrig att våra produkter är helt glutenfria. Om du vill veta mer om våra “glutenfria” produkter får du gärna skicka ett mail till oss på hej@bageribaka.se

Vi älskar era fyrbenta vänner och välkomnar er till oss! Tänk bara på att hålla din kompis kopplad, viskar sitt voff i vår lokal. Fråga också gärna dina fikagrannar om någon är allergisk innan ni väljer bord.

Alla våra tårtor görs på glutenfria ingredienser. Vid beställning ser vi gärna att du specificerar om du önskar att få din beställning med glutenfria ingredienser. Även om vi arbetar så försiktigt vi kan, med en egen däckugn avsedd för dessa, så garanterar vi aldrig att våra produkter är helt glutenfria. Tänk på att göra din beställning minst två dagar innan önskad upphämtningsdag för bästa möjliga service.

Vi använder oss av två olika arabicabönor. Den ena är från Catanduva i Brasilien som används till espresso, med toner av choklad, karamell och paranöt. Vi använder en lättrostad böna från Shakisso i Costa Rica till brygg. Bönorna rostats av Solde Kafferosteri som ligger ute i Östra Hamnen i Malmö.

Vi kan baka veganska tårtor och bakelser på beställning. I vårt dagliga special-sortiment har vi valt att baka med glutenfria ingredienser, snarare än att fokusera på att göra veganskt. Dessutom tycker vi att Bageri Leve redan bakar veganska godsaker med bravur och hänvisar er gärna till dom om ni vill vara säkra på att hitta det ni söker för er spontana fikastund!

Vi arbetar hållbart genom att minska vårt matsvinn och gör medvetna livsmedelsval. Vi ger även ofta bort det vi inte sålt till våra grannar i huset och slänger därför nästintill ingenting i slutet av dagen. Vi arbetar även hållbart med vår personal. Detta gör vi genom att främjar kreativitet, återhämtning och öppen kommunikation för att alla som arbetar hos oss ska känna ansvar, kreativ frihet och förståelse. Det är vi stolta över!